Νηλ Ντ. Γουόλς, Κρίση και Παρατήρηση

Η κρίση δεν είναι το ίδιο πράγμα με την παρατήρηση. Μια παρατήρηση είναι απλώς το να κοιτάξω και να δω πως έχει κάτι. Η κρίση από την άλλη, είναι το συμπέρασμα ότι αυτό που παρατηρούμε θα πρέπει να είναι διαφορετικό.

Το να παρατηρείς είναι απλώς το να είσαι μάρτυρας του τι συμβαίνει. Το να κρίνεις είναι να βγάζεις συμπεράσματα. Είναι το να προσθέτεις ένα ‘και επομένως…’ στην πρόταση. Στην πραγματικότητα γίνεται μια ετυμηγορία, μια πρόταση ποινής – που συχνά δίνεται χωρίς κανένα έλεος.

Η κρίση πληγώνει την ψυχή, γιατί ταυτίζει το πνεύμα με μια ψευδαίσθηση αυτού που είσαι, αγνοώντας την βαθύτερη πραγματικότητα.

Ποτέ δεν θα σε κρίνω, ποτέ. Γιατί ακόμα κι αν έχεις κάνει κάτι, απλώς θα δω, θα παρατηρήσω τι είναι αυτό. Δεν θα βγάλω συμπεράσματα σχετικά με το Ποιος Είσαι. Στην πραγματικότητα είναι αδύνατον να βγάλω συμπεράσματα σχετικά με το Ποιος Είσαι, γιατί η δημιουργία του εαυτού σου είναι μια διαδικασία που δεν τελειώνει ποτέ. Είσαι ένα ον σε εξέλιξη. Δεν έχεις τελειώσει με το να σε δημιουργείς και ούτε ποτέ θα τελειώσεις.

Δεν είσαι ποτέ αυτός που ήσουν μόλις ένα λεπτό πριν. Και ποτέ δεν σε βλέπω σαν να είσαι το πριν, αλλά σαν το ποιος επιλέγεις να είσαι τώρα.

 

  • Απόσπασμα από το βιβλίο του Neale Donald Walsch- “Συζήτηση με το Θεό”
  • Πηγή: Humanity’s Team Greece
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s