Έκχαρτ Τόλε, Για μια νέα ζωή!

“Για μια νέα ζωή!”- Το κλειδί για την ευτυχία, την εσωτερική γαλήνη, την ανακάλυψη και κορύφωση των ονείρων σου, εκδόσεις Λιβάνη

Στο βιβλίο “Για Μια Νέα Ζωή!” ο Τόλε μας υποδεικνύει πως η υπέρβαση της βασισμένης στο Εγώ κατάστασης της συνειδητότητάς μας δεν είναι μόνο ουσιαστικής σημασίας για την προσωπική μας ευτυχία, αλλά και κλειδί για το τέλος των συγκρούσεων και της οδύνης σε όλον τον κόσμο. Ο Τόλε περιγράφει το πώς η προσκόλλησή μας στο Εγώ δημιουργεί τη δυσλειτουργία που οδηγεί στο θυμό, το φθόνο και τη δυστυχία, και δείχνει στους αναγνώστες πώς να αφυπνιστούν σε μια νέα κατάσταση συνειδητότητας και να ακολουθήσουν την ατραπό μιας αληθινά καταξιωμένης ύπαρξης.

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ενδεικτικά αποσπάσματα:

{…} Θα είσαι  ελεύθερος να εγκαταλείψεις τη δυστυχία σου τη στιγμή που την αναγνωρίζεις ως μη ευφυή. Η αρνητικότητα δεν είναι ευφυής. Ανήκει πάντα στο Εγώ. Το Εγώ μπορεί να είναι πονηρό αλλά δεν είναι ευφυές. Η πονηριά επιδιώκει τους δικούς της μικρούς στόχους. Η ευφυΐα βλέπει το ευρύτερο όλον, στο οποίο όλα τα πράγματα συνδέονται. Κίνητρο της πονηριάς είναι το συμφέρον και είναι εξαιρετικά μυωπική. Η πονηριά διαιρεί, η ευφυΐα συμπεριλαμβάνει.

{…} Οι περισσότεροι άνθρωποι κουβαλούν μεγάλη ποσότητα άχρηστων αποσκευών τόσο νοητικών όσο και συναισθηματικών, σε όλη τους τη ζωή. Περιορίζονται μέσω παραπόνων, θλίψης, εχθρότητας, ενοχής. Η συναισθηματική τους σκέψη έχει γίνει ο εαυτός τους, κι έτσι εμμένουν στο παλιό συναίσθημα επειδή ισχυροποιεί την ταυτότητά τους.

{…} Το να γνωρίζεις βαθιά τον εαυτό σου δεν έχει καμιά σχέση με οποιεσδήποτε ιδέες κολυμπάνε από ‘δώ κι από ΄κει μέσα στο νου σου. Το να γνωρίζεις τον εαυτό σου σημαίνει να είσαι ριζωμένος στην Ύπαρξη, αντί να είσαι χαμένος μέσα στο νου σου.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s