Έχε βαθιές ρίζες μέσα σου

Το κλειδί είναι να βρίσκεσαι σε μόνιμη σύνδεση με το εσώτερο σώμα σου – να το νιώθεις συνεχώς. Αυτό θα βαθύνει και θα μεταμορφώσει της ζωή σου ταχύτατα. Όσο περισσότερη συνειδητότητα κατευθύνεις στο εσώτερο σώμα, τόσο υψηλότερη γίνεται η παλμική του συχνότητα, όπως ένα φως που δυναμώνει καθώς γυρνάς το ροοστάτη, αυξάνοντας έτσι τη ροή του ηλεκτρικού ρεύματος. Σ’ αυτό το υψηλότερο ενεργειακό επίπεδο, η αρνητικότητα δεν μπορεί πια να σε επηρεάσει και έλκεις νέες περιστάσεις που καθρεφτίζουν αυτή την υψηλότερη συχνότητα.

Όταν κρατάς την προσοχή σου εστιασμένη στο σώμα σου όσο περισσότερο γίνεται, είσαι αγκυροβολημένος στο Τώρα. Δε χάνεσαι στον εξωτερικό κόσμο και δε χάνεσαι στο νου σου. Σκέψεις και συναισθήματα, φόβοι και επιθυμίες, υπάρχουν ακόμα σε κάποιον βαθμό, αλλά δεν σε εξουσιάζουν πια.

Εξέτασε σε παρακαλώ πού είναι η προσοχή σου αυτήν την στιγμή. Διαβάζεις αυτές τις λέξεις μέσα στο βιβλίο. Αυτό είναι το εστιακό σημείο της προσοχής σου. Περιφερειακά έχεις επίσης επίγνωση του χώρου γύρω σου, άλλων ανθρώπων και λοιπά. Ακόμα, μπορεί να υπάρχει και κάποια δραστηριότητα γύρω από αυτά που διαβάζεις, κάποιος νοητικός σχολιασμός. Ωστόσο, δεν είναι ανάγκη να απορροφά όλη σου την προσοχή κάτι από όλα αυτά. Δες αν μπορείς να είσαι σε επαφή με το εσώτερο σώμα σου. Κράτα ένα μέρος της προσοχής σου εστιασμένο μέσα σου. Μην την αφήνεις να είναι όλη στραμμένη προς τα έξω. Νιώσε ολόκληρο το σώμα σου από μέσα, ως ενιαίο ενεργειακό πεδίο. Είναι σχεδόν σαν να διαβάζεις με ολόκληρο το σώμα σου. Ας γίνει αυτό η άσκησή σου για τις επόμενες μέρες και εβδομάδες.

Μην χαρίζεις όλη σου την προσοχή στο νου σου και στον εξωτερικό κόσμο. Να εστιάζεσαι βέβαια σ΄αυτό που κάνεις, αλλά ταυτόχρονα να νιώθεις το εσώτερο σώμα, όποτε είναι δυνατόν. Μείνε ριζωμένος μέσα σου. Ύστερα παρατήρησε πώς αυτό αλλάζει την κατάσταση της συνειδητότητάς σου και την ποιότητα αυτού που κάνεις.

Όποτε περιμένεις, σε μια ουρά ή σε κάποιο μποτιλιάρισμα, όπου κι αν βρίσκεσαι, χρησιμοποίησε αυτόν τον χρόνο για να νιώσεις το εσώτερο σώμα σου. Με αυτόν τον τρόπο τα μποτιλιαρίσματα και οι ουρές γίνονται πολύ ευχάριστα. Αντί να προβάλεις νοερά τον εαυτό σου μακριά από το Τώρα, μπες πιο βαθιά στο Τώρα, μπαίνοντας πιο βαθιά στο σώμα σου.

Η τέχνη της επίγνωσης του εσώτερου σώματος θα εξελιχθεί σε έναν εντελώς νέο τρόπο ζωής για σένα, σε μια κατάσταση σύνδεσης με την Ύπαρξη και θα φέρει ένα βάθος στη ζωή σου που δεν έχεις ποτέ ξανά γνωρίσει.

Είναι εύκολο να μένεις παρών και να είσαι παρατηρητής του νου σου όταν είσαι βαθιά ριζωμένος μέσα στο σώμα σου. Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει έξω, τίποτε δεν μπορεί πια να σε κλονίσει.

Όταν δεν μένεις παρών- και το να κατοικείς το σώμα σου είναι πάντα μια ουσιαστική πλευρά της παρουσίας- συνεχίζεις να διοικείσαι από το νου σου. Το σενάριο μέσα στο κεφάλι σου που έμαθες πριν από πολύ καιρό, η εκπαίδευση του νου σου, υπαγορεύει τη σκέψη και τη συμπεριφορά σου. Μπορεί να ελευθερώνεσαι απ΄αυτόν για σύντομα διαλείμματα, αλλά σπάνια για πολύ. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν κάτι «δεν πάει καλά» ή όταν υπάρχει κάποια απώλεια ή αναστάτωση. Η αντίδρασή σου, σαν εξαρτημένο αντανακλαστικό, είναι αθέλητη, αυτόματη και προβλέψιμη, τροφοδοτημένη από το ένα βασικό συναίσθημα που βρίσκεται κάτω από την κατάσταση της συνειδητότητας που είναι ταυτισμένη με το νου: το φόβο.

Έτσι, όταν έρχονται τέτοιου είδους προκλήσεις, όπως κάνουν πάντα, απόκτησε τη συνήθεια να στρέφεσαι αμέσως μέσα σου και να εστιάζεσαι όσο πιο πολύ μπορείς στο εσώτερο ενεργειακό πεδίο του σώματός σου. Αυτό δεν χρειάζεται να σου παίρνει πολύ χρόνο, μόνο λίγα δευτερόλεπτα. Όμως είναι απαραίτητο να το κάνεις τη στιγμή που εμφανίζεται η πρόκληση. Κάθε καθυστέρηση επιτρέπει σε μια εξαρτημένη νοητική- συναισθηματική αντίδραση να εμφανιστεί και να σε κυριεύσει.

Όταν εστιάζεσαι μέσα σου και νιώθεις το εσώτερο σώμα, γίνεσαι ήσυχος και παρών, καθώς αποσύρεις τη συνειδητότητα από το νου. Αν χρειάζεται να υπάρξει κάποια αντίδραση στην κατάσταση, αυτή προέρχεται από αυτό το βαθύτερο επίπεδο. Όπως ο ήλιος είναι αμέτρητα πιο λαμπρός από τη φλόγα ενός κεριού, έτσι υπάρχει αμέτρητα περισσότερη ευφυΐα στην Ύπαρξη, απ΄ό,τι στο νου σου.

Όσο είσαι σε συνειδητή επαφή με το εσώτερο σώμα σου, είσαι σαν δένδρο βαθιά ριζωμένο στη γη ή σαν κτίριο με βαθιά και στέρεα θεμέλια. Αυτή η αναλογία χρησιμοποιείται από τον Ιησού στην γενικά παρεξηγημένη παραβολή των δύο αντρών που χτίζουν ένα σπίτι. Ο ένας το χτίζει στην άμμο, χωρίς θεμέλια. Όταν έρχονται οι καταιγίδες και οι πλημμύρες, το σπίτι παρασύρεται. Ο άλλος σκάβει βαθιά μέχρι που φτάνει στο βράχο κι έπειτα χτίζει το σπίτι του, που δεν το παρασύρουν οι πλημμύρες.

  • Απόσπασμα από το βιβλίο του Έκχαρτ Τόλε, « Η δύναμη του Tώρα», εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s