Συνταγή νεότητας

Όσο μεγαλώνουμε και πλησιάζουμε προς την ωριμότητα είναι σημαντικό να διατηρούμε ζωντανά μέσα μας τα χαρακτηριστικά της παιδικής μας αθωότητας για να παραμείνουμε άνθρωποι και να μην γίνουμε άκαμπτοι, σκληροί, εχθρικοί και εγωκεντρικοί με ό,τι μας περιβάλει.

Όσο μεγαλώνουμε χρειάζεται να φροντίζουμε να μένει αναμμένη μέσα μας η σπίθα της αγνότητας, του ενθουσιασμού για το καινούργιο,  του αυθορμητισμού και της ειλικρίνειας για κάθε στιγμή που ζούμε.

Όσο μεγαλώνουμε χρειάζεται να διατηρούμε την φρέσκια ματιά στα πράγματα και στις καταστάσεις που βιώνουμε τώρα, ισορροπώντας και συνδυάζοντας την ενήλικη σοφία μας με την παιδική προσαρμοστικότητα, την απλότητα και την ευλυγισία σε κάθε μας κίνηση.

Ισορροπώντας ανάμεσα στην ενήλικη σοφία και στην παιδική αθωότητα κρατάμε την καρδιά μας φρέσκια, εγκαταλείπουμε το φόβο, τη δυσπιστία του «έμπειρου μεγάλου», που τα ξέρει όλα, αλλά που είναι διαρκώς  βυθισμένος στις σκέψεις και στην αρνητικότητα και χάνει κάθε στιγμή.

Η παιδική μας αθωότητα δεν χάνεται καθώς μεγαλώνουμε, είναι μέσα μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να θυμόμαστε και να επιτρέπουμε, καθημερινά, με πολλή φροντίδα και Αγάπη την επανασύνδεση μαζί της για να έρθει το χαμόγελο στα χείλη μας, για να νιώθουμε χαρά και ευγνωμοσύνη για τη ζωή.

Νατάσσα Χαρέλα

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s