Jose Stevens-Ph. D & Lena Stevens,Το Μονοπάτι της Δύναμης

“Το μονοπάτι της δύναμης- Οι διδασκαλίες των Σαμάνων για επιτυχία στις επιχειρήσεις και στη Ζωή”, Jose Stevens, Ph. D & Lena Stevens, εκδόσεις Αρχέτυπο

{…} Το Μονοπάτι της Δύναμης μιλάει για το πώς οι σαμάνοι αντιλαμβάνονται τη ζωή σε σχέση με τη δύναμη. Ζώντας για πολλά χρόνια ανάμεσα στον κόσμο των ιθαγενών Huichol, στο κεντρικό Μεξικό και στον κόσμο των επιχειρήσεων, ο Χοσέ και η Λένα Στήβενς καταφέρνουν, μέσα από απλές ασκήσεις και δοκιμασμένες μεθόδους, να δείξουν τον τρόπο που οι σύγχρονες επιχειρήσεις, αλλά και οι απλοί άνθρωποι μπορούν να επιτύχουν μια αποτελεσματική επικοινωνία με τους γύρω τους και να επιλύουν τα προβλήματά τους, όσο σύνθετα και αν είναι. Αυτή η απόκρυφη γνώση είναι πολύτιμη στη σημερινή ζούγκλα της καθημερινότητας όπως ακριβώς είναι χρήσιμη στις ζούγκλες του Αμαζονίου ή οπουδήποτε αλλού οι ιθαγενείς δίνουν τη μάχη της επιβίωσης.  (απόσπασμα από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περίληψη

Μια από τις δυσκολότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε όλοι είναι πώς να βρούμε το μονοπάτι για την προσωπική μας ευτυχία και ταυτόχρονα για την επαγγελματική μας επιτυχία, σε καταστάσεις τόσο δύσκολες όσο οι σημερινές. Αντίθετα με τη διαδεδομένη άποψη, η απάντηση βρίσκεται μέσα μας και δεν εξαρτάται ούτε από τις συγκυρίες ούτε από τις συχνά αντίξοες συνθήκες γύρω μας. Αυτό υποστηρίζουν οι δυο συγγραφείς του βιβλίου. Αντλώντας αφενός από την πολύχρονη μαθητεία τους σε μεγάλες πνευματικές παραδόσεις, αφετέρου από την εμπειρία τους στον κόσμο των επιχειρήσεων, μας προτείνουν να ακολουθήσουμε το Μονοπάτι της Δύναμης. Με τρόπο εύληπτο και περιεκτικό, με τη βοήθεια απλών ασκήσεων και δοκιμασμένων μεθόδων, μας βοηθούν να ανακαλύψουμε την κρυμμένη μας δύναμη και μας δείχνουν το δρόμο που οδηγεί στην ισορροπία και στην ευτυχία.

Ένα θαυμάσιο βιβλίο, γεμάτο πρακτικές συμβουλές. – W. BrianArthur

Ένας εξαιρετικός οδηγός για το πώς να βελτιώσουμε τη ζωή μας.- Mark Meuller

Διαθέτει όλα όσα μπορούν να μας κάνουν παντοδύναμους, όχι με βίαιο και ωμό τρόπο, αλλά μεταγγίζοντας ζωντάνια και αποτελεσματικότητα εκεί που αξίζει.- Charles E. Smith

Απόσπασμα: “Αποκατάσταση της επικοινωνίας μέσα στο χωριό”

Οι Ινδιάνοι Huickol του Μεξικού στηρίζουν μέχρι σήμερα τη ζωή τους στην πανάρχαια σοφία της φυλής τους. …Το μεγαλείο της σοφίας τους φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο διατηρούν την αρμονία στο χωριό τους. Υπάρχει μια σημαντική παράδοση που κρατά τους κατοίκους του χωριού ενωμένους.  Σε αυτήν περιλαμβάνονται ολονύκτιες τελετές κατά τις οποίες όλοι οι Huickol κάθονται γύρω από τη φωτιά και ο καθένας εξομολογείται στον Ταταουμάρι, το πνεύμα της φωτιάς, όλες τις αμαρτίες που έχει διαπράξει σε βάρος των άλλων. Αυτό γίνεται φωναχτά για να ακούν όλοι.

Η τελετή μετατρέπεται σε κανονικό δράμα καθώς όλοι μαθαίνουν ποιος έκλεψε την κατσίκα του Χουάν, ποια κοιμήθηκε με τον άνδρα της Ανίτα ή ποιος ευχήθηκε να πάθουν κακό οι συγχωριανοί του. Ξεσπά θρήνος και επικρατεί αναστάτωση, όμως με το ξημέρωμα όλα συγχωρούνται και όλοι αγκαλιασμένοι τραγουδούν και καλωσορίζουν την καινούρια μέρα γεμάτοι ενθουσιασμό και ενεργητικότητα.

Μέσα από αυτή την, τουλάχιστον, οδυνηρή διαδικασία της αλήθειας και του εξαγνισμού αποκαθίσταται η ισορροπία και η ενότητα. Ο καθένας παύει πια να διαχωρίζεται από τους υπόλοιπους και το χωριό αποτελεί για άλλη μια φορά μια ολότητα.

Απόσπασμα από το βιβλίο: Εσωτερική σύνδεση

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s