Omraam Mikhael Aivanhov/ Ομραάμ Μίκαελ Άιβανχόβ

Ο Δάσκαλος Omraam Mikhael Aivanhov γεννήθηκε στη Βουλγαρία το 1900. Ήρθε στη Γαλλία το 1937 όπου και έζησε μέχρι το Δεκέμβρη του 1986. Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο στη διδασκαλία του είναι η πολλαπλότητα των απόψεων κάτω από τις οποίες παρουσιάζεται αυτό το μοναδικό θέμα: “Ο άνθρωπος και η τελειοποίησή του”. Όποιο και να `ναι το θέμα που αγγίζει, είναι αναπόσπαστα συνδεμένο με τις λειτουργίες του ανθρώπου, με το τι πρέπει να κάνει για να καταλάβει καλύτερα τον εαυτό του και να έχει μια καλύτερη συμπεριφορά στη ζωή του και αν ο λόγος του Δασκάλου έχει τέτοια δύναμη είναι γιατί ο ίδιος είναι η πιο ζωντανή απεικόνιση της Διδασκαλίας του.

Βιβλία:

-Η γέννηση στα διάφορα επίπεδα

-Το φως, ζωντανό πνεύμα

-Ο δρόμος της σιωπής

-Η μύηση στην επιστήμη των γεωμετρικών σχημάτων

-Ο άνθρωπος κύριος του πεπρωμένου του

-Η μαγική και αλχημική έννοια της διατροφής

-Για μια καινούργια ζωή

-Η δύναμη της σκέψης

-Αναζητώντας την αληθινή μας ταυτότητα

-Νέο φως στα Ευαγγέλια

-Αγάπη και σεξουαλικότητα

-Χράνι Γιόγκα

-Τα δύο δένδρα του παραδείσου

-Τι είναι ένας πνευματικός δάσκαλος

-Το δέντρο της γνώσης του καλού και του κακού

-Αφιέρωμα στο δάσκαλο Πέτερ Ντένωφ

-Η άγνωστη διδασκαλία του Χριστού

-Το βιβλίο της θεϊκής μαγείας

-Τα μυστικά του βιβλίου της φύσης

-Η μεταφυσική δομή του ανθρώπου

-Εσωτερική αστρολογία

-Η σεξουαλική δύναμη ή ο φτερωτός δράκοντας

-Η επιστήμη των δύο αρχών

-Αρμονία και υγεία

-Ουράνια πολιτεία

-Νίκη του πνεύματος: η ελευθερία

-Ένα σχέδιο για το μέλλον της ανθρωπότητας

-Προς έναν ηλιοκεντρικό πολιτισμό

Ενδεικτικά αποσπάσματα:

{…} Αυτοί που ξέρουν να αυτοπαρατηρούνται, μπορούν να το διαπιστώσουν: αφού ικανοποιήσουν ορισμένες επιθυμίες, αντιλαμβάνονται ότι έχουν χάσει κάτι από τη δύναμή τους, από την ειρήνη τους, από την διαύγειά τους’ είναι λοιπόν η απόδειξη ότι άλλοι επωφελήθηκαν στη θέση τους. Αν ήσαστε διαφορετικοί, και τι δε θα βλέπατε! Είναι εκατομμύρια και εκατομμύρια για τους οποίους εργάζεστε και που σας παίρνουν τις ενέργειές σας. Φαντάζεστε ότι όλα όσα κάνετε κάτω από την ώθηση της προσωπικότητας, τα κάνετε για σας τους ίδιους, και γι αυτό είναι που επιμένετε τόσο. Αν ξέρατε ότι δεν είναι για σας, και ότι υπάρχουν άλλες υπάρξεις, ορατές και αόρατες, που σας σπρώχνουν και ότι είναι για τα συμφέροντά τους που εργάζεστε και όχι για τα δικά σας, δε θα ήσαστε τόσο πρόθυμοι και αποφασισμένοι. Κι εκεί είναι, ακριβώς, που βρίσκεται όλη η λεπτότητα αυτού του θέματος: να γνωρίζετε πότε εργάζεστε για σας τους ίδιους και πότε για τους άλλους, που δεν είναι εσείς, αλλά κατώτερες οντότητες ή πνεύματα της οικογένειας τα οποία ετοιμάζονται να καταστρέψουν το μέλλον σας. Πρέπει να κάνετε τα πάντα για να κυριαρχήσετε σ’ αυτές τις οντότητες και να τις υποχρεώσετε σε σιωπή, διαφορετικά είστε υπηρέτες τους, όπως τα κατοικίδια ζώα.

Απόσπασμα από το βιβλίο: Αναζητώντας την αληθινή μας ταυτότητα, εκδόσεις ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

{…} Είναι η ποιότητα των σκέψεών σας και των συναισθημάτων σας που σας κάνει να προχωρείτε, ο Δάσκαλος δεν είναι παρά ένα μέσον. Όλοι αυτοί που φαντάζονται ότι η πνευματική τους εξέλιξη θα είχε διευκολυνθεί αν είχαν ένα μεγάλο Δάσκαλο, ή έναν ακόμα μεγαλύτερο Δάσκαλο, απατώνται: το μόνο σίγουρο πράγμα είναι ότι θα αντιμετώπιζαν μεγαλύτερες δοκιμασίες. Μη φαντάζεστε ότι πλάι στον Ιησού μια γάτα μπορεί να γίνει Άγιος Ιωάννης! Ε όχι, παραμένει γάτα, κι ένα γουρούνι θα γίνει ίσως δύο φορές γουρούνι.

Απόσπασμα από το βιβλίο: Τι είναι ένας πνευματικός Δάσκαλος, εκδόσεις PROSVETA

[…}Λοιπόν, ας βάλουμε κατά μέρος αυτό το θέμα για σήμερα. Αυτό που ήθελα να σας κάνω κυρίως να καταλάβετε, είναι η σημασία αυτής της συνήθειας, δηλαδή το να μην αφήνετε ποτέ να περνάει έστω και μια μέρα χωρίς να συγκεντρωθείτε σε ανώτερα θέματα, διότι έτσι βάζετε σε κίνηση δυνάμεις μιας ανώτερης τάξης, επικοινωνείτε με τις πιο αγνές περιοχές από τις οποίες έλκετε βοήθεια, υποστήριξη. Θα πείτε: ‘ μα είναι τόσο μεγάλα τα πλεονεκτήματα;’ Είναι τεράστια.  Πρώτ’ απ’ όλα, βελτιώνεται η υγεία σας, διότι σταματάτε να χάνετε τόσες πολλές ενέργειες σε εσωτερικές και εξωτερικές μάχες. Στη συνέχεια, καθαρίζεστε από τα βρώμικα στοιχεία και πλουτίζεται με νέα, πιο πνευματικά. Τέλος, είστε όλο και περισσότερο γνωστοί στις οντότητες που κατοικούν στα ανώτερα επίπεδα, διότι συνεχώς προβάλλετε φωτεινές δέσμες τέτοιας έντασης που αυτές οι οντότητες αρχίζουν να αντιλαμβάνονται και να διακρίνουν, ανάμεσα στα σκοτάδια της γης, αυτό το ον που εκπέμπει φωτεινά σήματα και είναι υποχρεωμένες να ενδιαφερθούν γι’ αυτό.

Συνηθίστε σ’ αυτή την πρακτική του διαλογισμού, είναι εξαιρετικά σημαντικό. Βέβαια, δε σας συνιστώ να ζείτε σαν τους γιόγκι που διαλογίζονται όλη την ημέρα. Αλλά και το να διακόψετε όλους τους συνδέσμους με τον Ουρανό για να κερδίσετε μόνο χρήματα, για τις επιχειρήσεις σας, ούτε αυτό σας το συνιστώ. Βλέπετε, λοιπόν, οι συμβουλές που δίνω είναι οι καλύτερες. Εμπρός, λοιπόν, κερδίζετε χρήματα, γνώσεις και ό,τι άλλο θέλετε, αλλά αφιερώνετε επίσης έναν ορισμένο χρόνο για να κερδίζετε την πεμπτουσία. Διότι, ακόμα κι αν δεχθούμε ότι έχετε στην διάθεσή σας ολόκληρη την γη, αν δεν έχετε αυτή την πεμπτουσία, θα πείτε: ‘Τι να τα κάνω όλα αυτά; Νιώθω να με συνθλίβουν!’ και θα είστε δυστυχισμένος. Αν δεν έχετε την πεμπτουσία, ακόμα και το να έχετε κατακτήσετε όλη τη γη δεν θα σας εξυπηρετεί σε τίποτα.

Και να θυμάστε ότι αυτή η πεμπτουσία κερδίζεται μόνο με τη σκέψη. Για παράδειγμα, όταν συναντάτε δυσκολίες, όταν είστε δυστυχισμένος, όταν έχετε χάσει ό,τι είχατε, σας μένει η σκέψη. Εργαστείτε, λοιπόν, με αυτή, συγκεντρώστε την,  κατευθύνετέ την προς τον Ουρανό για να έρθετε σε επικοινωνία με τις ανώτερες οντότητες, έτσι πάντα θα υπάρχει μια βελτίωση. Με την προσευχή, με το διαλογισμό, μπορεί ο άνθρωπος να ξαναβρεί τα πάντα. Ορισμένοι ήταν τόσο δυστυχισμένοι που ήθελαν να εξαφανιστούν, να αυτοκτονήσουν, όμως προσευχήθηκαν, εισήλθαν με την σκέψη τους σ’ επικοινωνία με κόσμους τόσο εξαίσιους που κατάλαβαν ότι, στην πραγματικότητα, δεν είχαν χάσει τίποτα, ότι δεν τους είχε συμβεί κανένα κακό. Αισθάνονταν και πάλι πλούσιοι κι ευτυχισμένοι. Αυτό είναι το να διαθέτει κάποιος την πεμπτουσία.

Απόσπασμα από το βιβλίο: Τα μυστικά του βιβλίου της φύσης, εκδόσεις PROSVETA

Το παρακάτω βίντεο είναι απόσπασμα από το βιβλίο: “Η επιστήμη των δύο αρχών- Πνευματική γαλβανοπλαστική”, εκδόσεις Prosveta

Επίκληση προς τον Ήλιο: Από τον Ομραάμ Μικαέλ Αϊβανχώφ, Μια Νέα Γη: Μέθοδοι, Ασκήσεις, Τύποι και Προσευχές, Γαλλία, 1992

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s