Elio D’ Anna, Η Σχολή των Θεών

“Θα ιδρύσεις μία Σχολή του Είναι, ένα Πανεπιστήμιο για όποιον έχει ένα όνειρο, ένα Όραμα να υλοποιήσει…, στην οποία θα διδάσκεται ότι το ‘όνειρο’ είναι ό,τι πιο πραγματικό υπάρχει…ότι αυτό που οι άνθρωποι αποκαλούν πραγματικότητα δεν είναι παρά η αντανάκλαση του ονείρου τους. Θα Ιδρύσεις μια Σχολή της υπευθυνότητας, μια Σχολή για φιλόσοφους της δράσης, όπου θα διδάσκεται ότι η ευτυχία είναι οικονομία, ότι η αφθονία, η άνεση και η ομορφιά είναι εκ γενετής δικαίωμα του κάθε ανθρώπου. Θα ιδρύσεις μία Σχολή για την αιωνιότητα….A School for Gods…που θα κινείται με τον παλμό Μου, και την ανάσα Μου. Μη φοβηθείς καμία αντιπαράθεση  Φαινομενικά θα συναντήσεις μύρια εμπόδια, κάθε βαθμού και τύπου, μα κάθε δυσκολία, κάθε σου αντίπαλος θα αποδειχθεί στην πραγματικότητα ο καλύτερος σου σύμμαχος, ένα κομμάτι ουσιώδες και αναντικατάστατο της όλης δομής και οργάνωσης”.

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το βιβλίο αυτό είναι η ιστορία της «αναγέννησης» ενός καθημερινού ανθρώπου, επιτομή μιας ανθρωπότητας σε παρακμή, ηττημένης. Το ταξίδι του της επιστροφής στην ύπαρξη, είναι μια νέα διέξοδος στην αναζήτηση της χαμένης ακεραιότητας. Πρωταρχική προϋπόθεση για να ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι είναι η συνειδητοποίηση της δικής μας κατάστασης ως κατάσταση σκλαβιάς. Η ρίζα, η πρωταρχική αιτία όλων των προβλημάτων του κόσμου, από την ενδημική φτώχεια ολόκληρων περιοχών του πλανήτη μέχρι την εγκληματικότητα και τους πολέμους, είναι το ότι η ανθρωπότητα σκέφτεται και συναισθάνεται με τρόπο αρνητικό.                                                                                                (Από την έκδοση)

Elio D’ Anna, Η Σχολή των Θεών, εκδόσεις Ελφίλ

Ενδεικτικά αποσπάσματα:

{…} Ελευθερία σημαίνει να απελευθερωθείς από την ταύτιση με τον κόσμο, σημαίνει να σβήσεις για πάντα την ωδή του πόνου που κυρίεψε ολόκληρη την ζωή σου.

…Για να παραχθούν τα θετικά συναισθήματα, πρέπει να γίνει μια σκληρή προετοιμασία και δουλειά πάνω στον εαυτό μας. χρειάζονται χρόνια αυτοπαρατήρησης για να εξαλειφθούν τα στρώματα άγνοιας, χυδαιότητας, και όλα όσα εμποδίζουν τις συγκεκριμένες καταστάσεις του Είναι.

…Οι άνθρωποι ανήκουν σε διαφορετικά επίπεδα κατανόησης… αυτή είναι η πραγματική ανομοιογένεια μεταξύ τους!

{…} ’Όλα όσα βλέπεις και αγγίζεις , εκείνο που ο άνθρωπος αποκαλεί πραγματικότητα, είναι ψυχολογία… στερεοποιημένη. Η σκέψη του ανθρώπου υλοποιείται και γίνεται “κόσμος”. (facts are thoughts). Τα γεγονότα είναι σκέψεις.

{…} Δούλεψε για ένα ιδανικό. Υπηρέτησε την ανθρωπότητα που ονειρεύεται, που προσδοκά, που ζητάει! Είπε ο Dreamer. Να αγωνίζεσαι σταθερά για να τελειοποιήσεις τον εαυτό σου. Προσπάθησε διαρκώς να επεκτείνεις την κατανόησή σου. Αυτή την εργασία πρέπει να την κάνεις εσύ από μέσα. Δεν μπορώ να την κάνω εγώ στην θέση σου. «Ζήτα να γίνεις κάποτε ο Dreamer με συμβούλεψε με γλυκύτητα. Και πρόσθεσε: Από όλα τα δυνατά πεπρωμένα αυτό είναι το σπουδαιότερο…. Ζήτα να γίνεις ο επινοητής, ο δημιουργός του δικού σου Σύμπαντος. Τότε ο κόσμος θα υπακούει σε ότι τον προστάζεις και θα σου δίνει όλα όσα επιθυμείς.

{…} Όταν ο χρόνος σου επιτίθεται καταβρόχθισε το χρόνο

Όταν ο πόνος σού επιτίθεται καταβρόχθισε τον πόνο

Όταν η αμφιβολία σού επιτίθεται καταβρόχθισε την αμφιβολία

Όταν ο φόβος σού επιτίθεται καταβρόχθισε το φόβο!

«Νικώ τον εαυτό μου σημαίνει ότι δεν εξαρτιέμαι από τον κόσμο- συνέχισε ο Dreamer- σημαίνει ότι είμαστε δημιουργοί, κυρίαρχοι του εαυτού μας, των καταστάσεων του Είναι και επομένως κυρίαρχοι του κόσμου». Πρόσθεσε ότι αυτή η ικανότητα αποδέσμευσης είναι πέρα για πέρα φυσιολογική, είναι δικαίωμα που έχει ο κάθε άνθρωπος από την γέννησή του.

{…} Η πιο ακράδαντη πίστη σου… η πιο βλαβερή πεποίθησή σου, είναι ότι υπάρχει ένας κόσμος έξω από τον εαυτό σου, κάποιος ή κάτι από το οποίο εξαρτάσαι, κάποιος ή κάτι που μπορεί να σου δώσει ή να σου πάρει, να σε επιλέξει ή να σε καταδικάσει – είπε ο Dreamer.

{…} Πάρε ένα κομμάτι της ζωής σου, ένα χιλιοστό της ζωής σου. Εκεί μέσα θα βρεις το χάρτη των καταστροφικών σου σκέψεων, των μολυσμένων συναισθηματικών σου καταστάσεων… Η αμφιβολία και ο φόβος αποφάσισαν τα γεγονότα της ζωής σου μέχρι σήμερα.

Όποιος ζει την κόλαση δεν μπορεί παρά να δημιουργεί την κόλαση! Η αμφιβολία σου γίνεται φόβος, και ο φόβος κατασκευάζει πέτρες στα νεφρά σου… ή μηχανορραφεί ατυχήματα και καταστροφές στον κόσμο των γεγονότων.

The world is such because you are such.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s