Έκχαρτ Τόλε

Ο Έκχαρτ Τόλε γεννήθηκε στη Γερμανία και σπούδασε λογοτεχνία, γλώσσες και φιλοσοφία στα πανεπιστήμια του Λονδίνου και του Κέμπριτζ. Για ένα διάστημα εργάστηκε ως σύμβουλος και πνευματικός δάσκαλος μεμονωμένων ατόμων και μικρών ομάδων. Στα είκοσι εννιά του, μια βαθιά πνευματική μεταμόρφωση διέλυσε σχεδόν την παλιά του ταυτότητα και άλλαξε ριζικά την πορεία της ζωής του.
Τα επόμενα χρόνια τα αφιέρωσε για να κατανοήσει, να αφομοιώσει και να βαθύνει αυτή τη μεταμόρφωση που σημάδεψε το ξεκίνημα ενός εσωτερικού ταξιδιού γεμάτου συγκινήσεις. Από το 1995 ζει στο Βανκούβερ του Καναδά.

Σήμερα, ως σύγχρονος πνευματικός δάσκαλος, ταξιδεύει παντού, διαδίδοντας το μήνυμά του σε όλο τον κόσμο. Πολλές από τις ομιλίες, τις συνεντεύξεις και τις διδασκαλίες του κυκλοφορούν σε CD και DVD. Το έργο του «Η Δύναμη του Τώρα» έγινε παγκόσμιο μπεστ σέλερ και μεταφράστηκε σε 33 γλώσσες. Ενέπνευσε εκατομμύρια αναγνώστες ώστε να ανακαλύψουν την ελευθερία και τη χαρά μιας ζωής που βιώνεται στο «τώρα».

Στα ελληνικά έχουν μεταφραστεί μέχρι στιγμής δύο από τα βιβλία του, στα οποία υπάρχουν και οι σημαντικότερες από τις διδασκαλίες του:

  • Η Δύναμη του Τώρα (εκδόσεις, Η Δυναμική της Επιτυχίας)
  • Για μια Νέα Ζωή (εκδόσεις, Α.Α. Λιβάνη)

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s