Αφύπνιση

 

Η ιδέα του να αφυπνιστούμε από αυτόν τον Ύπνο, υποδηλώνει να αναπτυχθούμε σε συνειδητότητα και να μπορούμε να ενεργούμε με σκοπιμότητα αντί απλώς να αντιδρούμε μηχανικά. Το κύριο εμπόδιο στην αφύπνιση από αυτήν την κατάσταση, είναι ότι όλοι φαντάζονται πως ήδη κατέχουν μία πλήρη συνειδητότητα και αυτεπίγνωση, έτσι δεν την χρειάζονται, δεν την αναζητούν, δεν ενδιαφέρονται. Όλοι πιστεύουν ότι ενεργούν με επίγνωση και ότι κατέχουν τη θέληση να κάνουν αυτό που επιλέγουν να κάνουν.

Η Εργασία μας λέει ότι αυτό είναι μια ψευδαίσθηση και πως η ψευδαίσθηση ότι είστε ήδη επαρκώς συνειδητοί, αποτελεί μέρος της κατάστασης του ύπνου. Σημειώστε παρακαλώ ότι η Εργασία δεν σας λέει ότι η ζωή είναι μια ψευδαίσθηση (κάτι που μπορεί να σας τρελάνει). Σας λέει ότι η υποκειμενική οπτική σας προς αυτήν, αποτελεί μια ψευδαίσθηση.

Οι άνθρωποι δεν δρουν. Αντιδρούν. Από την αρχή της ζωής τους, αντιδρούν στις περιστάσεις που τους βρίσκουν και πράγματι μόνο αυτό μπορεί να συμβεί. Αλλά ο μηχανικός, αυτόματος οργανισμός ερεθίσματος-ανταπόκρισης, που μας χαρακτηρίζει όλους, δημιουργείται και ως ένας αυτο-αναπτυσσόμενος οργανισμός. Μπορούμε να εξελιχθούμε μέσα από συγκεκριμένες εκούσιες προσπάθειες.

 

Απόσπασμα της Rebecca Nottingham, από το βιβλίο “Ο Τέταρτος Δρόμος και ο Εσωτερικός Χριστιανισμός”, εκδόσεις Μεταμόρφωση

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s